Podeli vest

Doček Nove godine biće upriličen večeras na više lokacija u Beogradu, uključujući i manifestacije “Gradski doček Nove 2024. godine” i “Novogodišnji spektakl sa kule”, na kojima će biti organizovan besplatan kulturno-umetnički i zabavni program za sve posetioce.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Na Trgu republike biće organizovana manifestacija “Gradski doček Nove 2024. godine”.

Program počinje u 21.30 časova i očekuje se da će trajati sve do dva sata posle ponoći.

Građane će na ovoj lokaciji zabavljati di-džej Mihajlo, pevačice Milica Todorović, Anđela Ignjatović „Breskvica” i Sandra Prodanović, kao i orkestar Endžija Mavrića.

Vatrometa na Trgu republike u ponoć neće biti, s obzirom na to da je usvojen predlog mnogih udruženja za zaštitu životinja da sredstva namenjena za vatromet budu uplaćena „Zoo higijeni” za izgradnju nove hirurške ambulante u Resniku.

Doček će biti upriličen i na Sava Promenadi, a program manifestacije “Novogodišnji spektakl sa kule” otvoriće grupa Frajle.

Nastupaće i pevačica Sara Jovanović, kao i trubač Dejan Petrović sa Big Band-om.

Ulaz za sve posetioce je besplatan, a na ovoj lokaciji će odmah iza ponoći sa Kule Beograd uslediti višeminutni vatromet.

U programima za doček u Beogradu uživaće i mnogobrojni turisti, s obzirom na to da su hotelski i smeštajni kapaciteti u Beogradu još pre nekoliko dana zvanično popunjeni, što, prema rečima direktora Turističke organizacije Beograd Modraga Popovića, znači da je broj turista značajno veći nego prošle godine.

Kada je reč o planiranim izmenama u saobraćaju, zbog programa na Trgu republike izmene će biti od večeras od 19 časova do 1. januara 2024. godine do tri sata ujutru.

Tokom održavanja manifestacije “Novogodišnji spektakl sa kule” u Ulici zemunski put (Stari savski most), na delu od kružnog toka u zoni raskrsnice Zemunskog puta i Bulevara Vudroa Vilsona do Ulice Vladimira Popovića, od večeras od 20 časova do 1. januara 2024. godine do tri časa doći će do izmena pojedinih linija gradskog prevoza na tom delu trase.

Tramvajske linije 7 i 9 će saobraćati preko Mosta na Adi.

Linije 78 i 83 će saobraćati sledećom trasom (u smeru ka Novom Beogradu): Nemanjina – Balkanska – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Crnogorska – Pop Lukina – Brankova – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom; u smeru ka Trgu Slavija: Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Brankova – Pop Lukina – Crnogorska – Braće Krsmanović – Milorada Ekmečića – Karađorđeva i dalje redovnom trasom.

Trolejbuska linija 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L, a trolejbusi sa linija 28 i 41 se povlače u garažu.

Autobusi sa linije EKO 2 će saobraćati na skraćenoj trasi od Trga Slavija prema Beogradu na vodi i nosiće oznaku EKO2L.

Vozila sa linija 24, 26, 37 i 44 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska – kroz terminus “Trg republike” – Bulevar despota Stefana (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka Dorćolu) – Braće Jugovića – Dečanska – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linije 27 će u smeru ka Trgu republike saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Braće Jugovića – Francuska do terminusa “Trg republike”.

Autobusi sa linije 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Trg republike – Bulevar despota Stefana (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka terminusu „Trg republike”) – Braće Jugovića – Dečanska – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra – Kneza Miloša – Nemanjina – Trg Slavija i dalje redovnom trasom.

Minibus linija E2 će saobraćati od terminusa “Trg republike” Bulevarom despota Stefana (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka terminusu “Trg republike”), ulicama Braće Jugovića, Dečanskom, Trg Nikole Pašića, Bulevarom kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Minibus linija broj E9 će saobraćati na skraćenoj trasi od terminusa “Trg republike” Bulevarom despota Stefana (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka terminusu “Trg republike”), ulicama Braće Jugovića, Dečanskom, Trg Nikole Pašića, Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom i dalje redovnom trasom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: