Zabrana rada nedeljom stupa na snagu danas za sve privredne subjekte koji obavljaju delatnost na području Čapljine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

plaćanje
Foto: Shutterstock

Čapljina je, nakon Mostara, zvanično zabranila rad nedeljom i najavila rigorozne kazne za sve koji se ne budu pridržavali novih pravila o radnom vremenu koje je usvojilo Gradsko veće u tom hercegovačkom gradu.

Zabrana rada nedeljom stupa na snagu danas za sve privredne subjekte koji obavljaju delatnost na području Čapljine, a primenu te odluke kontrolisaće nadležna inspekcijska služba i Policijska uprava Čapljina, prenosi portal Klix

Za nepoštovanje novih pravila predviđene su novčane kazne do 3.000 konvertibilnih maraka.

Novom odlukom o radnom vremenu u Čapljini trgovinama na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima može se odrediti radno vreme svakim danom od 6.00 do 22 časa, izuzev nedeljom i državnim praznicima.

Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedeljom. Nedeljom i praznicima biće omogućen rad trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 7.00 do 12.00 sati, kao i cvećarama.

Trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen je rad nedeljom i praznicima od 8.00 do 24.00 časa, kao i tradicionalnim, starim zanatima na području tog grada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: