Tokom sednice Saveta bezbednosti saopšteno je da će zemlje koje isporučuju oružje Ukrajimi imati posledice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rusija
Foto:Pixabay

Zemlje koje isporučuju oružje Kijevu i pomažu ukrajinskim oružanim snagama suočiće se sa konkretnim pravnim posledicama, poručio je tokom sednice Saveta bezbednosti stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.

“Mi savesno registrujemo sve takve kriminalne radnje SAD i njihovih saveznika i oni će se zbog toga što rade suočiti sa konkretnim pravnim posledicama”, rekao je Nebenzja, prenosi TASS.

Ruski predstavnik u UN rekao je i da Moskva prati i uništava takve vojne isporuke. “Otkako je količina naoružanja u zapadnim skladištima opala, Vašington sa saveznicima u poslednje vreme pokušava da aktivno radi sa trećim zemljama, kupuje oružje i vojnu opremu od njih i otpremaju ih u Ukrajinu”, rekao je ruski diplomata i podsetio da je njegove navode nedavno priznao i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

Nebenzja je ukazao da ukrajinske oružane snage nastoje bukvalno da unište Donjeck zapadnim oružjem.

“Tokom cele prošle nedelje, u Donjecku se dešavao pravi masakr zapadnim oružjem. Uz podršku zapadnih država, ukrajinske snage pokušavaju bukvalno da sravne grad (Donjeck)”, rekao je Nebenzja. Sednica SB UN održana je na zahtev Rusije kako bi se razmatrale isporuke zapadnog oružja Ukrajini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: