Podeli vest

Nemanji Vlašković iz Leposavića koji je uhapšen zbog navodnog napada na novinare, Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je pritvor od 30 dana, potvrdio je danas za Tanjug njegov branilac, advokat Predrag Miljković

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

protesti kim
FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

. “Veoma sam nezadovoljan odlukom suda. Sudu sam dostavio fotografije i snimak na kojem se vidi da Nemanja Vlašković nije ni na koji način izvršio ono što mu se stavlja na teret“, kazao je Miljković i najavio žalbu u predviđenom roku.

Prema rečima advokata, Osnovno tužilaštvo u Mitrovici Vlaškoviću na teret stavlja krivična dela uništenje i oštećenje imovine, izazivanje rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, učestvovanje u grupi radi vršenja krivičnog dela huliganstva.

Nešković je prebačen u zatvor u Podujevu. Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Đeljalj Svečlja objavio je fotografiju osobe sa kapuljačom i tamnim naočarima, uz tvrdnje da je u pitanju uhapšeni Nemanja Vlašković, za koga tvrdi da je učestvovao u napadu na albanske novinare 29. maja,

Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, vidi se kako Vlašković stoji u masi, ali se nalazi nekoliko metara iza osobe koja nosi kapuljaču i koju je Svečlja zaokružio i naveo da je reč o Vlaškoviću.

I DALJE MIRNI PROTESTI NA SEVERU,ROBA IZ CENTRALNE SRBIJE NE MOŽE NA KIM

Srbi u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku i dalje mirno protestuju ispred opštinskih zgrada, koje obezbeđuju pripadnici Kfora, zahtevajući da pripadnici specijalne policije tzv. Kosova napuste prostorije lokalnih samouprava, ali i čitavu teritoriju severa pokrajine, kao i da budu oslobođeni svi nevino uhapšeni Srbi.

Noćas je bilo mirno, ali su i dalje oklopna vozila specijalaca prisutna u blizini opštinskih zgrada.

U severnom delu Kosovske Mitrovice su i noćas patrolirala oklopna vozila, ali ih je bilo manje nego prošle noći. Na administrativnim prelazima između Kosova i Metohije i centralnog dela Srbije i dalje nije dozvoljen ulazak srpske robe, kao i kamiona sa srpskim tablicama, bilo da su prazni ili da prevoze robu.

Putnički automobili saobraćaju normalno, uz obavezne pretrese, kako automobila, tako i putnika. Kamionima sa srpskim tablicama nije dozvoljen ni ulazak iz Albanije na Kosovo i Metohiju.

Zvanične odluke vlade u Prištini o zabrani ulaska srpske robe ni dalje nema, osim izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su pooštrene kontrole na prelazima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: