Sud na američkim Devičanskim Ostrvima pozvao je multimilijardera, vlasnika kompanija Tviter i Tesla, Ilona Maska, da svedoči u procesu koji se vodi protiv moćne banke sa Volstrita zboga toga što je, navodno, omogućila Džefriju Epstajnu da seksualno podvodi žene.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilon Mask
Foto: Shutterstock

Iako Mask nije među optuženima u tom slučaju, sud na Devičanskim Ostrvima ga je pozvao da preda celokupnu dokumentaciju koja prikazuje komunikacije koje je imao sa ljudima iz Džej Pi Morgan Čejs banke i sa Epstajnom, koji je preminuo 2019. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Mask je u ponedeljak ponovo negirao ranije iznete insinuacije da mu je Epstajn davao finansijske savete, a u tvitu koji je objavio kasno sinoć poručio je da je “apsurdna ideja” da je on dobijao finansijske savete od Epstajna.

“Taj kreten me nikada nizašta nije savetovao”, napisao je Mask na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Džefri Epstajn je umro u zatvoru u Njujorku 2019. godine dok je čekao na suđenje zbog optužbi za seksualno podvođenje. U predmetu suda na Devičanskim ostrvima se navodi da su žene koje su bile podvođene u vili na Epstajnovom privatnom ostrvu Mali Sent Džejms istovremeno bile i žrtve seksualnog zlostavljana od strane Epstajna i drugih osoba.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: