Podeli vest

Stogodišnjakinja, koja je veći deo svoje karijere bila knjigovođa, Jayne Burns nije uvek planirala da radi nakon što napuni 100 godina. Ipak, shvatila je da je rad od četiri dana u nedelji čini srećnom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

starost
Foto: Pixabay

Kada je 1997. Burns ostala bez supruga povukla se u sebe, a njena ćerka smatrala je da bi je privremeni rad u krojačkoj radnji može učiniti srećnom i bila je u pravu.

Burns, koja ove godine puni 101 godinu, kaže da svako treba da sabere broj sati koje provede na poslu i da razume da je to zapravo život. Ona smatra da je taj deo života zapravo usko povezan sa srećom uopšte.

Broj jedan savet za karijeru i srećan život

Tokom dugogodišnje karijere, Burns je naučila da postoji jedna stvar koja je zajednička svim srećnim, a uspešnim ljudima: prijateljski nastrojeni saradnici.

“Važno je pronaći ljude na radnom mestu koji su prijateljski nastrojeni i ljubazni”, kaže ona.

U prodavnici Joann’s, Burns je stvorila bliska prijateljstva sa nekim svojim kolegama, uključujući Maggie HusVar, studentkinju četvrte godine na Univerzitetu Thomas More, koja ju je upoznala sa TikTokom tokom pauze za kafu.

One su zajedno napravile nekoliko TikTok videa. Jedan od videa ima preko devet miliona pregleda.

Prošlog leta, kolege su je iznenadile proslavom rođendana povodom njenih 100 godina.

Imati dobre radne odnose ne samo da čini posao ugodnijim – može takođe učiniti da vreme brže prolazi, što prema Burns može pomoći da duže živite.

“Zauzetost sprečava da se fokusirate na svoje bolove i tegobe”, kaže ona. “To olakšava nastavak dalje.”, piše CNBC MakeIt.

Harvardski savet za veće zadovoljstvo na poslu

Savet koji je dala Burns za karijeru i sreću potkrepljen je studijom Harvarda koja traje već 85 godina, a koja je otkrila da su pozitivni odnosi ono što ljude čini srećnim tokom života.

Ovo se odnosi i na naše poslove: Studija je otkrila da su najmanje srećni poslovi često najusamljeniji, sa više rada koji obavljate sami u kancelariji ili na bilo kom mestu ili oni koji zahtevaju noćne smene, poput vožnje kamiona i noćnog obezbeđenja.

“Pozitivni odnosi na poslu dovode do nižeg nivoa stresa, zdravijih radnika i manje dana kada se vraćamo kući uzrujani”, pišu dvojica istraživača, Robert Waldinger, MD, i Marc Schulz, PhD, u svojoj knjizi “Dobar život”.

On poručuju da se sve što se dešava na našem poslu uglavnom preliva i na naš privatni život, pa je za sreću veoma važno pronaći posao sa dobrim okruženjem makar on podrazumevao niža primanja.

@maggiehusvar brb booking a flight to St. Augustine with the BIRTHDAY GIRL!!! happy 100th birthday Jayne💚💚 @joannstores #FilmTeyvatIslands #joann #birthday ♬ original sound – Maggie


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: