Srpska sekcija Internacionalne policijske asocijacije (IPA) poklonila je za božićne praznike vrednu dečiju opremu i kozmetiku za trudnice i porodilje koje se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRAVDE/ UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA

Kako se navodi, nacionalna sekcija najveće policijske organizacije na svetu donirala je Zavodu ogradice, šetalice i stolice koje se koriste tokom hranjenja beba, zatim igračke, autosedišta i kolica za bebe, kao i potrebnu kozmetiku za decu i njihove majke.
“Trudnice i porodilje na izdržavanju kazne prepoznajemo kao osetljivu kategoriju koja podrazumeva posebno staranje o njihovoj dobrobiti”, rekao je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević.


On je zahvalio predstavnicima IPA što su u vreme jednog od najvećih hrišćanskih praznika podsetili društvo na one kojima je potrebna podrška svakog dana.

Carević je naveo da je izmenama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija 2014. godine dozvoljen boravak dece sa njihovim majkama do njihove druge godine života u ovom zavodu, jedinoj ustanovi tog tipa u Srbiji.


“Majke i deca imaju sve što im je potrebno za to vreme, smeštene su u posebnom delu zavoda i dobijaju svu potrebnu zdravstvenu negu, dečiju opremu, kozmetiku, garderobu, prilagođenu ishranu”, podsetio je Carević.


Osim mogućnosti da nastave prekinuto školovanje, žene na izdržavanju zatvorske kazne mogu da završe obuku za deficitarna zanimanja poput sertifikovane obuke za krojenje i šivenje, kao i za poslove uzgoja povrća i cveća u plasteniku, kao i manikira i pedikira.


Za osuđenice se godinama unazad organizuju aerobik i odbojka, a na raspolaganju su im i druge aktivnosti poput muzičke, literarne, šahovske i likovne sekcije, kao i radionica grnčarije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ