Podeli vest

Policija u Škotskoj prvi put je prošle godine otkrila slučajeve oružja napravljenog pomoću 3D štampača, pokazuju podaci do kojih je došao časopis za pravna i socijalna pitanja 1919 Magazin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Prema tim podacima, u 2023. godini zabeležena su dva odvojena incidenta, od kojih se jedan dogodio u oblasti Argil i Vest Dunbartonšir u aprilu, a drugi mesec dana kasnije u Tajsajdu, prenosi Skaj njuz, ne navodeći detalje. U oba slučaja oružje je poslato u policijske labaratorije na forenzičku analizu.

Škotska policija saopštila je da sarađuje sa partnerima, uključujući snage koje deluju na nivou cele Velike Britanije, na sprečavanju rizika koji predstavljaju proizvodnja, distribucija i posedovanje pravljenog vatrenog oružja.

Stručnjaci upozoravaju da je ova vrsta oružja jeftina i laka za proizvodnju, ali navode da je malo verovatno da će predstavljati veći rizik po građane, dodaje Magazin 1919.

Reč je o vrsti oružja koja je nelegalna prema zakonima nedavno usvojenim u Velikoj Britaniji. Širom Velike Britanije 2022. godine je zaplenjeno 17 komada takvog oružja, za tri više nego godinu dana ranije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: