Podeli vest

Jedan vozač je priveden nakon što je vozilom udario u spoljnu kapiju Bele kuće, izjavio je portparol Tajne službe Entoni Guljelmi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Mark Schiefelbein (STF)

Guljelmi je rekao da se incident dogodio u ponedeljak, objavio je Si-Bi-Es (CBS) njuz.


Američki predsednik Džozef Bajden nije bio u Beloj kući u vreme kada se dogodio incident.
Bajden je u ponedeljak bio u američkoj državi Južnoj Karolini, u okviru kampanje, a u ponedeljak uveče je bio na putu za američku državu Teksas.


Saobraćaj je bio blokiran nakon incidenta u blizini 15. ulice i Avenije Pensilvanija, koja se nalazi sa istočne strane Bele kuće, saopštile su vlasti, a saobraćaj je normalizovan nakon što je vozilo uklonjeno.


Zvaničnici nisu objavili identitet ni druge informacije o privedenom vozaču, nije poznato da li će protiv vozača biti podneta prijava.


Službenici za sprovođenje zakona upoznati sa incidentom rekli su za CBS da je vozač muškarac za koga se pretpostavlja da ima problema sa mentalnim zdravljem.
On je bio na proceni nakon privođenja, rekli su policajci.


Fotografije sa lica mesta pokazuju automobil koji izgleda kao srebrni ili sivi kadilak sa tablicama američke države Virdžinije.


U maju je vozač kamiona udario u bezbednosne barijere oko trga Lafajet, preko puta Bele kuće, a prema sudskim dokumentima, 19-godišnji vozač je imao nacističku zastavu kada je uhapšen.


Tajna služba je 2019. saopštila da je vozač pokušao da uđe u kompleks Bele kuće prateći službeno vozilo kroz kapiju, a iste godine počela je izgradnja ograde koja je dvostruko viša od prethodne.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: