Podeli vest

Jedan od vodećih irskih univerziteta Triniti koledž u Dablinu je “objavio rat studentskoj organizaciji” nakon što je kaznio studentski sindikat sa 214.000 evra zbog protesta u kampusu, rekao je predsednik studentskog sindikata Laslo Molnarfi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

Studenti Triniti koledža u Dablinu (TCD) demonstrirali su protiv odgovora univerziteta na rat u Gazi, kao i protiv predloženih povećanja školarina i troškova smeštaja, preneo je BBC.

“To predstavlja nesrećan pokušaj zastrašivanja, uznemiravanja i pretnji studentskom pokretu”, istakao je Molnarfi.

TCD je naveo da je izgbio prihod zbog nedavnih protesta jer posetioci nisu mogli da vide rukopis Buk of Kels koji se nalazi u univerzitetskom kampusu, ali i da su podržali pravo na protest.

Molnarfi je rekao da studentsko telo namerava da pojača kampanju u narednim danima.

On je kazao da veruje da je pravi razlog zbog kojeg je studentsko telo kažnjeno to što su “prestrašeni talasom” antiratnih protesta širom univerzitetskih kampusa.

“Studentski pokreti u SAD su bili apsolutno inspirativni i verujemo da moramo da preduzmemo dalje akcije”, naglasio je Molnarfi i dodao da studenti ne nameravaju da plate kaznu.

Studenti su, takođe, zauzeli kampuse u Velikoj Britaniji u znak protesta protiv sukoba u Gazi, a propalestinski demonstranti u gradovima uključujući London, Mančester, Njukasl i Lids postavljaju šatore ispred univerzitetskih zgrada.

Policija u SAD privela je više od 2.000 ljudi širom zemlje u proteklih dve nedelje na protestnim skupovima u studentskim kampusima.

Studenti na nekoliko francuskih univerziteta, uključujući Sijans Po Pari, Sijans Po Lil i Univerzitet za novinarstvo u Lilu, blokirali su ili zauzeli svoje fakultete.

Francuska policija je u ponedeljak rasterala na desetine demonstranata koji su postavili šatore u dvorištu Univerziteta Sorbona u Parizu.

I studenti vodećih univerziteta u Kanadi protestuju protiv rata u Gazi.

Oni su postavili šatore na Univerzitetu Mekgil u Montrealu, univerzitetima u Torontu i Otavi i Univerzitetu Britanske Kolumbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ