Podeli vest

Srbija je predstavila nove ambiciozne planove za najsavremeniji nacionalni fudbalski stadion koji je ujedno prvi svetski “bašta stadion” prepun drveća i zelenila, piše Dejli mejl opisujući stadion kao “zadivljujući i vrhunski”.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Britanski list navodi da stadion, koji će se nalaziti na periferiji srpske prestonice, može da se pohvali novim dizajnom koji uključuje ekološki pristup.

Prema planovima, stadion će imati 52.000 sedišta, drveće i zelenilo na tri nivoa stadiona, navodi Dejli mejl i dodaje da bi stadion trebalo da bude završen nakon narednog Svetskog prvenstva u fudbalu, odnosno do 1. decembra 2026. godine.

Arhitektonski dizajn pokazuju stadion sa četiri prstena, ukrašen stotinama drveća i žbunja koji pruža futuristički izgled bašte.

Srbija trenutno većinu utakmica igra na stadionu “Rajko Mitić” Crvene zvezde u Beogradu, a preseliće se na novi stadion koji će moći da primi 52.000 gledalaca, navodi list i dodaje da će se o imenu stadiona odlučiti javnim glasanjem.

Dodaje se i da su područja van terena postavljena za luksuzne instalacije sa restoranima, parkovima, centrom za vodene sportove i terenima za golf kako bi pružili briljantno iskustvo obožavatelja.

Planove za stadion napravila je španska arhitektonska firma koja je projektovala tri stadiona za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je lokaciju na kojoj će se graditi novi stadion i izrazio uverenje da će on biti jedna od tri najlepše lokacije za igranje fudbala na svetu.

“Danas je veliki dan za fudbal. Danas je dan kada svi treba da se radujemo. Dobićemo velelepnu zgradu koja je trenutno i koja će u narednom periodu biti najlepša ili među tri najlepša stadiona na svetu”, citirao je Dejli mejl srpskog predsednika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: