Podeli vest

U kasarni “Narodni heroj Stevica Jovanović” u Pančevu danas je održana vojna svečanost povodom upućivanja novog kontingenta Vojske Srbije u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vojska
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

U sastavu kontingenta, koji će narednih šest meseci biti deo mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji, su pešadijska četa iz Prve brigade kopnene vojske i štabni oficiri, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pešadijska četa će u zoni operacije zadatke izvršavati kao samostalna jedinica u okviru španskog bataljona, dok će štabni oficiri biti angažovani na dužnostima u komandi misije. Pripadnici Vojske Srbije su prethodno prošli sveobuhvatne pripreme i višemesečnu obuku, kako bi u potpunosti bili spremni za angažovanje u mirovnoj operaciji.

Svečanom ispraćaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane, jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve, te rodbina i prijatelji vojnika i starešina koji se upućuju u misiju. Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine.

Trenutno u ovoj misiji Vojska Srbije angažuje pešadijsku četu, vod za zaštitu snaga, štabne oficire i grupu specijalističkih oficira zaduženih za podršku našem kontingentu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: