Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Smederevu naložilo je psihijatrijsko veštačenje R.B, oca U.B. osumnjičenog za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, saznaje Tanjug.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Za ovu nedelju planirano je saslušanje šest svedoka, tri u sredu i tri u četvrtak među kojima bi trebalo da bude i rođeni brat osumnjičenog za masakr.

Do sada je u tužilaštvu ispitano 48 svedoka, među kojima su oštećeni članovi porodica ubijenih, očevici i drugi. Pored U.B. uhapšeni su i njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G. i svi se nalaze u pritvoru.

Ocu, ujaku i bratu od ujaka osumnjičenog se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je deveta žrtva masakra je preminula pre tri dana od zadobijenih povreda.

U.B. se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Osumnjičenom za masakr i njegovim srodnicima zabranjeno raspolaganje imovinom

Na predlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba deteta ubijena u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je doneo rešenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovaj masakr U.B, kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankarskim računima, navodi se u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rešenje na, kako navode, osnovu više indicija “da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih”, kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

“Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbeđenje imovinskopravnog zahteva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku” naveli su punomoćnici u saopštenju.

U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić tokom ovog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Sumnja se da je U.B. nakon ubistva došao do naplatne rampe “Mali Požarevac” pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

U.B. se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G.i svi se nalaze u pritvoru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…