Podeli vest

Dvojica dečaka su se utopila u utorak u Savskom jezeru na Adi Ciganliji, a komandir Marko Mladenović iz Ronilačke jedinice Žandarmerije rekao je danas da su skakali sa pontona.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Shutterstock

Dečaci koji su se utopili u Savskom jezeru su bili učenici Saobraćajne škole u Zemunu i Tehničke škole “Lola” u Železniku, a pretpostavlja se da su na Adi Ciganliji obeležavali kraj školske godine.

“Oni su bili na mestu gde kajakaši imaju svoje treninge. Tu su skakali sa nekog pontona”, naveo je Mladenović za RTS, dodajući da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da su tela brzo izvučena.

Podsetio je da sezona kupanja nije počela, čak i na onim mestima koja su tokom leta predviđena za kupanje. Istakao je da nije poznato da li su mladići bili pod uticajem alkohola.

Mladenović je naveo da MUP koristi svaku priliku da preko medija i društvenih mreža apeluje na sve građane da se obrati pažnja na decu pored vode i da ne koriste neuređena kupališta.

“Apelujemo na vlasnike splavova, plovnih objekata na rekama da se vodi računa o bezbednosti, da se koriste zaštitni prsluci i da se ne ulazi u vodu u alkoholisanom stanju”, napomenuo je Mladenović.

Istakao je da nikako ne treba uskakati u vodu i pomagati osobi koja se davi.

“Poruka je da se nikako ne ulazi u vodu, jer u tim situacijama kada se neko bori za život, on je sklon da povuče drugog sa sobom pod vodu. Naša preporuka je da se ili pozove upomoć ili da se pruži neki čvrsti predmet ili uže na šta lice može ili da se dovuče do obale, ali nikako ne ulaziti u vodu za licem koje se davi”, objasnio je Mladenović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: