Uticajni nemački list “Bild” objavio je danas zanimljiv tekst, gde je svaku selekciju od 24 koliko ih učestvuje na EURO, proglasio za šampione Evrope u neobičnim kategorijama. Nemački mediji pišu i o najčešćim prevarama tokom prvenstva

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Srbija je najbolja u branju malina (15,8 kg godišnje po stanovniku), Danska po dužini godišnjeg odmora (38 dana), a Hrvatska po dužini života kpd roditelja (majke) – 32 godine.

Nemačka je šampion u štampanju i kopiranju, Engleska po broju nepušača, Francuska u kampovanju, Albanija u zaštiti reka, Škotska u kratkim letovima, a Italija po kaznama za brzu vožnju.

Slovačka proizvodi najviše automobila, Španci najviše doniraju organe, Portugalci su najbolji u ispijanju vina, a Ukrajina proizvodi najviše suncokretovog ulja…

Gruzijci najranije postaju roditelji, Česi piju najviše piva, a Švajcarci su najbogatiji sa najvećom prosečnom zaradom.

Lažne ulaznice, jeftini strimovi i kripto novčići najčešće prevare tokom EURO 2024.

Nemački medii pozabavili su se i temom prevara tokom evropskog prvenstva.

Oni pišu da je ovo prvenstvo raj za sajber kriminalce i sjajna prilika da iskoriste jedan od najiščekivanijih događaja 2024. godine.

Stručnjaci kompanije Kasperski su otkrili brojne prevare za krađu korisničkih podataka i novca, a sve prevare deluju kao ponude u vezi sa Evropskim prvenstvom u fudbalu 2024.

Tradicionalna pretnja uoči bilo kog većeg događaja “van mreže” su prevare sa ulaznicama, a ni ovo prvenstvo nije izuzetak. Stručnjaci su otkrili lažnu stranicu koja izgleda kao stranica popularne nemačke energetske kompanije koja u nagradnoj igri nudi ulaznice za EURO 2024. Nakon što pristupe, od korisnika se traži da unesu svoje ime, broj telefona i adresu.

Ova kampanja je uskotargetirana i usmerena je na zaposlene i partnere kompanije žrtve, što znači da prevaranti koriste svaku priliku da se infiltriraju u infrastrukturu mete. Prevaranti kapitalizuju popularnost EURO 2024. prodajom specijalnih novčića sa likovima popularnih igrača, obećavajući impresivnu zaradu.

Na primer, stručnjaci su otkrili šemu koja uključuje novčiće nazvane po Hariju Kejnu. Ove novčiće u velikoj meri promovišu prevaranti putem kampanja elektronske pošte i društvenih mreža kao što su X (bivši Tviter), Fejsbuk i Telegram. Nestrpljivi trgovci, ne želeći da propuste priliku, žure da kupe novčiće, podižući njihovu cenu.

Kada se cena naduva, prevaranti prodaju svoje novčiće, što dovodi do pada njihove vrednosti za nekoliko minuta. Gledaoci na mreži bi takođe trebalo da budu na oprezu, jer su otkrivene i lažne platforme za striming koje nude ekskluzivne prenose po niskim cenama. Pored curenja podataka o plaćanju i ličnih podataka, ovi sajtovi mogu imati ugrađene XSS ranjivosti koje omogućavaju napadačima da kontrolišu vaš pretraživač.

Stručnjaci su otkrili i lažne onlajn prodavnice koje prodaju navijačke rekvizite: dresove, šalove, kape i sve ostalo sa popustom od 40 odsto. Naravno, oni koji su naseli nikada nisu dobili naručene predmete.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: