Podeli vest

Magazin  Nomad Capitalist izdvojio je listu manjih, mirnijih gradova u Evropi koji su savršeni za one koji traže beg od visokih poreza.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

NOVI SAD
Foto: Pixabay

Na listi su se našli Andora la Velja, Portimao, Plovdiv, ali i Novi Sad i Tivat.

Na sajtu se navodi da je Novi Sad sjajan izbor za one koji žele pristupačne cene, a da uporedo uživaju u kafićima i barovima kao da su u Londonu ili Parizu.

„Ako želite da živite na periferiji Evrope, ali u zemlji sa velikim razvojnim potencijalom, onda je Srbija pravo mesto za to. Glavni grad Beograd ima sjajnu atmosferu, ali pravi dragulj Srbije je Novi Sad. Tokom leta to je idilično mesto za život. Prelepa priroda okružuje svaku ulicu. Cene su pristupačne u odnosu na Evropu“, navodi se na ovom sajtu i dodaje još ekoliko detalja.

„U Novom Sadu se i dalje oseća ona tradicionalna istočna Evropa bez kiča kog ima u drugim zemljama. Novi Sad možda nije najdinamičniji grad, ali je prelep i blizu je Beogradu, ako se uželite gungule“.

Prvorangirani grad koji treba izabrati za beg iz gužve i visokih poreza je Tivat.

“Ako želite lepotu Monaka, ali se nadate da ćete voditi neprimetan život, onda je ovaj grad u Boki Kotorskoj (Crna Gora) idealan za vas. Ima sve što biste ikada želeli, uključujući i jahting klub, ali ima tek 14.000 stanovnika.
Tivat je okružen prelepim planinama sa peščanim plažama, ali bez gužve turista koje biste videli na sličnim mestima. Crna Gora ima EU “vajb”, ali je i dalje izvan njenog neposrednog uticaja”, ističu iz Nomad Capitalist.

Podsećaju da je Crna Gora na putu ka članstvu u EU i dodaju da  prolazi kroz promene koje joj trenutno donose sve prednosti članstva u EU bez negativnih strana, kao što je birokratsko preterivanje.

“Jedini nedostatak ovog mesta je taj što koristi euro, pa nije jedno od jeftinijih mesta u Evropi ili barem na Balkanu. Ali to više nego nadoknađuje time što je veoma prijateljska za poslovanje, i među najboljim mestima za život u Evropi”, poručuju sa Nomad Capitalist.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: