Stranke dela opozicije okupljene oko protesta “Srbija protiv nasilja” objavile su danas dogovor o zajedničkom nastupu na narednim izborima po kome će nosioci liste na republičkim izborima biti Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, a prvi na listi Radomir Lazović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

Na konferenciji za novinare održanoj ispred Doma narodne skupštine, opozicione stranke saopštile su da su se dogovorile o zajedničkom nastupu opozicije.

Na beogradskim izborima nosioci će biti Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović koji će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi će biti Mila Popović.

Oni su naveli da će nosioci liste za pokrajinske izbore biti naknadno objavljeni u Novom Sadu.

Zajednički nastup na izborima dogovorile su Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno.

Ratko Ristić najverovatnije kandidat Dveri i Zavetnika za gradonačelnika BG

Profesor Ratko Ristić biće najverovatnije kandidat koalicije “Zavetnici-Dveri” za gradonačelnika Beograda, saznaje Tanjug u toj koaliciji. Ove dve stranke su dogovorile zajednički nastup na izborima, a nije isključena mogućnost da im se pridruži još neka stranka, jer je, kako su rekli, poziv za nacionalno okupljanje i dalje je otvoren.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je za Tanjug da je Ristić u ovom trenutku najozbiljniji kandidat desnice za beogradske izbore, ali da konačna odluka još nije doneta.

“Ratko Ristić je respektabilno akademsko i gradsko ime. I on u ovom trenutku jeste najozbiljniji kandidat desnice za beogradske izbore, ali i najozbiljniji kandidat generalno. Poseduje i ugled, i znanje i sposobnost, da predvodi nacionalno okupljanje u srpskoj prestonici”, rekla je Đurđević Stamenkovski. Ona je objasnila da koalicija Zavetnici – Dveri još uvek nije donela konačnu odluku, jer postojeći predizborni format nije zaključan i zatvoren za širenje. Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović takođe smatra da je Ristić najbolji kandidat za prvog čoveka prestonice.

“S obzirom na to da se nacionalno okupljanje i dalje širi i da nismo još uvek do kraja zaokružili ko će sve još biti zajedno sa Dverima i Zavetnicima na zajedničkoj izbornoj listi ujedinjene patriotske opozicije, nismo još izašli u javnost sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Beograda”, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ako sve bude kao do sada, Milica Đurđević Stamenkovski i on će biti nosioci izborne liste na svim nivoima izbora. “Profesor Ratko Ristić bi nesumnjivo bio najbolji kandidat za gradonačelnika u ime nacionalnog okupljanja”, rekao je Obradovuć za Tanjug.

Obradović smatra da bi Ristić bio najbolji kandidat za gradonačelnika i kompletne opozicije u Beogradu.

“Pružam punu podršku ulasku istaknutih srpskih intelektualaca u politički život, to je velika i dobra vest i dobitak za srpsku politiku, i zahvaljujem im se na podršci”, rekao je Obradović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: