Podeli vest

Kompanija Tesla saopštila je danas da je proizvela prvi električni pikap “Cibertruck”, skoro dve godine nakon što je prvobitno najavljeno. Kompanija je u subotu objavila fotografiju na Tviteru na kojoj se vidi mnoštvo radnika u šlemovima i žutim prslucima koji okružuju kamion.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP Photo/Ringo H.W. Chiu, File

„Prvi Cibertruck napravljen u Giga Teksasu!“ stoji u objavi na Tviteru, uključujući emodžije sa kaubojskim šeširom. Vlasnik Elon Musk je retvitovao objavu. Mask je predstavio kamion krajem 2019. godine, a kompanija je najavila da će proizvodnja početi krajem 2021. godine, mada polako i u manjem broju od ostalih Teslinih vozila. S

a svojim klinastim oblikom i telom od nerđajućeg čelika – koje Tesla naziva egzoskeletom – vozilo ne liči na tradicionalni pikap, već izgleda kao oklopni transporter iz budućnosti, zbog čega je i dobio naziv Cibertruck. Mask je u aprilu najavio da će Tesla isporučiti prvi kamion verovatno u periodu od jula do septembra.

On je rekao da će, kao i kod drugih novih proizvoda, proizvodnja početi polako, a potom i ubrzati.

„Potrebno je vreme da se proizvodna linija pokrene, a ovo je zaista veoma radikalan proizvod. Nije napravljen na način na koji se prave drugi automobili. Pa da vidimo”, naveo je vlasnik Tesle.

Tesla je prvobitno najavio da će napraviti tri verzije kamiona, sa dometom od 400 do 800 kilometara i sa ubrzanjem 0—97 km/h (0—60 mph)) od 6,5 do 2,9 sekundi, čije će se cene kretati u rasponu od oko 40.000 do 70.000 dolara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: