Podeli vest

Transferi su neminovnost kada je FK Crvena zvezda u pitanju i verujem da to nije nikakva posebna novost. Podsećam da je na Skupštini kluba, kao najvažnijem organu, usvojen finansijski plan sa planiranim prihodima od transfera u ovoj godini od 12 do 15 miliona evra, rekao je Operativni direktor crveno-belih Marko Petrović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zvezda
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

“Mi moramo da imamoi taj prihod da bi klub dobro i odgovorno finansijski poslovao. U ovom prelaznom roku smo dobro radili, doveli smo odlične igrače bez velikih izdataka za obeštećenja, s tim što već premašili za evropske okvire vrlo skroman finansijski budžet za dovodjenje novih igrača. Od igrača koji su nas napustili prihodovali smo na transferu Pešića 1,5 miliona, tako da nam je potrebna realizacija izlaznih transfera. Verujem da neće uticati na snagu ekipe”, istakao je Petrović.

Naš sportski sektor ima spremne opcije za svaku poziciju u timu i moram da ih pohvalim, posebno za dovodjenje igrača koje smo uspeli da potpišemo kao slobodne agente, a imali su puno ponuda od jakih evropskih ekipa, dodao je on.

“Za njih smo se takmičili sa klubovima iz Nemačke, Francuske i Italije. Bili smo brži od ostalih, igrači su na vreme skautirani, i bili smo vrlo konkretni u pregovorima odlazeći direktno na razgovore sa igračima i agentima. Naši ključni konkurenti su danas Atalanta, Lacio, PSV, Rendžers, Vest Hem, Seltik, Valensija, Olimpik Marsej”, istakao je Petrović.

Neke od ovih klubova smo pretekli na UEFA listi, dok za drugima neznatno zaostajemo, naglasio je Zvezdin direktor.

“Svaki od ovih klubova imao je veći godišnji budžet za prvi tim i to bez eventualnih bonusa, od našeg ukupnog budžeta u prethodnim sezonama. Zato naši prihodi u narednom periodu moraju da rastu, ključ je povećanje prihoda od UEFA od naredne sezone, povećanje prihoda od transfera kao i vrlo bitno generisanje većih prihoda od naših navijača od kojih klubovi koji su nam konkurencija ostvaruju najveći deo svojih prihoda za razliku od nas. Zato pozivam naše navijače da svako kupi svoju člansku i sezonsku kartu, kao i dresove za novu sezonu u kojima će tim premijerno nastupiti na otvaranju sezone na našem stadionu protiv Fiorentine”. Odbijamo za sada brojne zahteve iz inostranstva za sezonske karte putem kojih se dolazi do mesta u Ligi šampiona i u ponedeljak u devet ujutro kreće i prodaja na našem stadionu u novom prostoru koji smo pripremili za naše navijače, dodaje Petrović.

“Moram da istaknem da nije bilo velikih ulaganja prethodnih godina, ne bi danas bilo Lige šampiona niti tima ove vrednosti. Naše investicije prati najpre rast obaveza i dalje rast prihoda pa zatim sledi ponavljanje ciklusa radi nove investicije. Pauza u investicionom i razvojom ciklusu ne sme postojati inače dolazi do naglog pada prihoda i smanjenja vrednosti”.

Petrović ističe da je struktura prihoda i rashoda FK Crvena zvezda jasno definisana finansijskim planom radi stabilnosti kluba i ostvarivanja zacrtanih sportskih ciljeva.

“Nije lako održati balans izmedju poslovnih i sportskih rezultata. Crvenoj zvezdi je potrebno oko 50 miliona evra prihoda na godišnjem nivou da bismo mogli da budemo konkurentni na evropskoj sceni i realizujemo sve sportske ciljeve. U prethodne tri godine smo imali niže prihode od planirnih jer se nismo plasirali u Ligu šampiona, nedostatka prihoda od ulaznica zbog korone i nedostatka prihoda od transfera zbog poremećenog tržista zbog korone, kao i zbog odbijanja brojnih ponuda iz želje da imamo što bolji tim na terenu. Prihodujemo 15 do 30 miliona evra od UEFA u zavisnosti da li igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope i 12 do 15 miliona od transfera. To su dva osnovna stuba prihoda Zvezde. Pored toga imamo pet miliona od generalnog sponzora kompanije Gazprom Neft, do pet miliona evra od ulaznica i još pet od ostalih sponzora i drugih prihoda”.

Kad su u pitanju radovi na stadionu i oko stadiona Rajko Mitić, Petrović kaže da će stadion i trening centar dočekati sezonu Lige šampiona u novom svetlu.

“Deo radova je već završen, završen je najmoderniji hibridni teren na stadionu i novi teren za prvi tim. Za Ligu šampiona stadion će dobiti i kompletno nove stolice, prva isporuka je planirana već za dan posle utakmice sa Fiorentinom. Nabavili smo novi LED sistem, fiksne reklame na našem stadionu zauvek odlaze u istoriju. Radimo puno toga i po pitanju brendinga našeg stadiona. Nova centralna loža će takođe biti otvorena u septembru, a u toku su radovi i na fasadi stadiona. Vrlo je važan dogovor koji smo napravili sa jednim trening centrom u Beogradu, koji će u narednom periodu koristiti selekcije naše omladinske škole. Imaćemo četiri nova terena, to je jako važno za našu omladinsku školu”, zaključio je Petrović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: