Podeli vest

U Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti izašlo je više od 48 odsto, izjavio je zamenik predsednika Komisije za bezbednost i saradnju Komisije za javni nadzor Aleksandar Holodov.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dnr
Foto: shutterstock

Izlaznost na referendumu u samoproglašenim Donjeckoj Narodnoj Repubici (DNR) i Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) za tri dana bila je preko 76 odsto, a u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti više od 48 odsto, izjavio je danas zamenik predsednika Komisije za bezbednost i saradnju Komisije za javni nadzor Aleksandar Holodov.

“U LNR izlaznost je 76,09 odsto, u DNR-u je od danas, za tri dana, izlaznost 77,12 odsto. … Zaporoška oblast zaostaje – izlaznost je 51,55 odsto. A u Hersonskom regionu, nije dostignuto 50 odsto. … tamo izlaznost iznosi 48,91 odsto”, rekao je on na brifingu za novinare o radu Centra za javne situacije Kancelarije predsednika Rusije za praćenje referenduma u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, prenele su RIA Novosti.

Kasnije je predsednica izborne komisije Hersonske oblasti Marina Zaharova pojasnila da se, uzimajući u obzir izlaznost na stranim biračkim mestima, glasanje može smatrati validnim, pošto je ukupna izlaznost premašila potrebni cenzus od 50 odsto.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: