Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Izraela Eli Koen nedvosmisleno se ogradio od izjava koje se pripisuju ambasadoru njegove zemlje u Hrvatskoj i naglasio da su Srbija i srpski narod cenjeni prijatelji Izraela i da im je ta zemlja zahvalna na trajnoj podršci i partnerstvu naroda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Nedvosmisleno se ograđujemo od izjava koje se pripisuju izraelskom ambasadoru u Hrvatskoj. Srbija i njen narod su cenjeni prijatelji Izraela i zahvalni smo na trajnoj podršci i partnerstvu naših naroda”, naveo je Koen na društvenoj mreži X, a na svom nalogu na toj mreži njegovu izjavu prenela je i Ambasada Izraela u Srbiji.

Ambasador Izraela u Hrvatskoj Gari Koren ranije je, kako tvrdi hrvatski portal Index, rekao da “Hrvatska zbog Domovinskog rata dobro razume čemu je Izrael izložen”.

On je, navodno, rekao da su Srbi sa teritorije Hrvatske imali sreće što je Srbija htela da ih primi jer, kako je naveo, arapske države to ne žele da učine sa Palestincima koje smatraju remetilačkim faktorom, odnosno svojevrsnim kreatorima problema.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: