Podeli vest

Izraelska vojska uhapsila je oko 100 ljudi u bolnici Naser u Kan Junisu, tokom racije poslednjih dana, objavila je izraelska televizija Kan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Izraelske snage već sedmicama drže pod opsadom ovu bolnicu, najveću medicinsku ustanovu u Pojasu Gaze koja je u funkciji.
Stotine ljudi, uključujući pacijente, medicinsko osoblje i raseljene Palestince, zarobljeni su u njoj.


“Specijalne snage deluju u bolnici Naser na temelju obaveštajnih podataka koji ukazuju na terorističku aktivnost u bolnici”, objavila je vojska.


Izraelska vojska saopštila je da je otkrila lekove sa imenima izraelskih talaca u bolnici Naser, u gradu Kan Junis, na jugu Pojasa Gaze.
“Izraelske trupe otkrile su lekove na kojima su pisala imena talaca unutar bolnice, a otkriveno je i oružje”, saopštila je izraelska vojska na zvaničnom nalogu na platformi X (Tviter).


Izraelska vojska je takođe navela da je radila na popravci generatora u bolnici i da je snabdela hranom i vodom ljude koji su unutra.
Izraelski zvaničnici su ranije rekli da imaju “pouzdane podatke” da Hamas drži taoce u ovom medicinskom kompleksu, ali nisu pružili više detalja da potkrepe tvrdnje, navodi Al Džazira.
Hamas je negirao da koristi bolnice kao baze za operacije ili da tu drži taoce.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: