Podeli vest

Palestinci su, kako je navedeno, pucali na antiterorističku jedinicu koja je pokušala da ih uhapsi

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DŽIHAD
Foto: Pixabay ilustracija

Izraelska policija saopštila je da su tri palestinska militanta ubijena u pucnjavi sa izraelskim snagama bezbednosti u blizini Dženina, na okupiranoj Zapadnoj obali.

U saopštenju je navedeno da su Palestinci sinoć nameravali da izvedu napad automobilom i da su pucali na antiterorističku jedinicu koja je pokušala da ih uhapsi, prenosi BBC.

U sukobu koji je usledio ranjena su četiri izraelska vojnika, od kojih jedan teško.

Militantna grupa Islamski džihad potvrdila je da su ubijeni muškarci bili njeni članovi.

Izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid upozorio je da će bezbednosne snage te zemlje “delovati silom protiv svakog pokušaja napada” na građane Izraela.

Izraelske snage su već na najvišem nivou pripravnosti, nakon tri smrtonosna napada u Izraelu za manje od dve nedelje.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u petak ubijen Palestinac tokom sukoba sa izraelskim snagama u gradu Hebronu na Zapadnoj obali.

Izraelska vojska je navela da su njeni pripadnici otvorili vatru kada je osumnjičeni bacio molotovljev koktel na njih tokom nereda.

Još tri Palestinca su ubijena u četvrtak. Jedan je ubijen nakon što je izbo Izraelca u autobusu, dok su druga dva ubijena u pucnjavi tokom izraelske racije u Dženinu.

Izraelska vojska saopštila je da je na njene pripadnike otvorena vatra u Dženinu pošto su uhapsili tri osobe osumnjičene za umešanost u napad naoružanog Palestinca u predgrađu Tel Aviva u utorak, u kojem su ubijena dva izraelska civila, dva ukrajinska državljanina i izraelski policajac.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: