Podeli vest

U saopštenju Fudbalskog saveza Srbije pozivaju klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sudija
Foto: Shutterstock

Povodom neprimerenih saopštenja i zlonamernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FS S izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije, poruka je sa sednice Izvršnog odbora FS S.

“Na Skupštini klubova Super i Prve lige u utorak zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike Savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Izvršni odbor izražava nepokolebljiv stav da se svi problemi rešavaju unutar institucija Saveza, a ne saopštenjima i pritiscima.

“Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada celokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciracge dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA”.

FS S duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspehe koje su nam podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući preko potrebni mir pred naredne utakmice.

Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije.

“Institucionalni, dosadašnji grb Saveza, ostaje kao zvanični grb FS S, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FS S. Ovo odvajanje grbova uradheno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni šti”, poručuju iz FS S.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: