Podeli vest

Jat tehnika, čiji je vlasnik jedna od vodećih kompanija za održavanje aviona u Evropi Avia Prime grupa, započela je u saradnji Izraelskom avio-industrijom radove na konverziji aviona tipa boing 767-200/300 iz putničkog u teretni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

avion
Foto: Shutterstock

Jat tehnika, čiji je vlasnik jedna od vodećih kompanija za održavanje aviona u Evropi Avia Prime grupa, započela je u saradnji Izraelskom avio-industrijom radove na konverziji aviona tipa boing 767-200/300 iz putničkog u teretni.

JAT tehnika je navela u saopštenju da se tako pridružila malobrojnoj grupi prestižnih evropskih kompanija koje obavljaju veće modifikacije na boingu 767.

Konverzija se obavlja u JAT tehnici, srpskoj podružnici Avia Prime grupe i našem najvećem centru za održavanje aviona, pod kompanijinim sertifikatom koji su izdale Američke civilne vazduhoplovne vlasti.

Celokupan proces konverzije se obavlja u Beogradu, u pogonima JAT tehnike, na dve proizvodne linije unutar hangara broj 2, na više od 9.000 metara kvadratnih.

Do sada je investirano više od pet miliona evra u proširenje proizvodnih kapaciteta, obuke zaposlenih i nabavku nove mehanizacije.

JAT tehnika je u ovom periodu zaposlila više od 100 novih stručnjaka koji će ojačati postojeći tim i razmeniti iskustva na ovom jedinstvenom projektu u našoj zemlji i regionu.

“Izuzetno smo ponosni što je jedan takav gigant, kao što je Izraelska avio-industrija, video potencijal u JAT tehnici i verovao u njega. Dugo smo se pripremali za ovo i prolazili rigorozne kontrole Američkih civilnih vazduhoplovnih vlasti i izraelskog partnera. Ovaj uspeh predstavlja prekretnicu u razvoju Avia Primea i označava početak nove etape, kada ćemo našim poslovnim partnerima pružiti jedinstvenu i sveobuhvatnu ponudu pod jednim Avia Prime brendom”, rekao je glavni izvršni direktor Avia Prime grupe Piotr Kaczor.

Kaže da Beograd postaje najveće vazduhoplovno čvorište na Balkanu i Istočnoj Evropi, što znači da će po svom značaju uskoro prevazići dane stare slave kada je spajao sve kontinente i služio kao odskočna stanica za najveće svetske destinacije.

“Avia Prime je, takođe, zaokupljena rastom i razvojem, a naše širenje će omogućiti jedinstveno radno iskustvo i stvoriti nove prilike za zaposlenje. Ovaj program konverzije je prvi ove vrste u ovom delu Evrope. Od svih stvari koje smo prvi uradili, ova je sigurno najveća”, zaključuje Kaczor.

Vodeću evropsku grupu za popravke aviona Avia Prime, čine kompanije JAT tehnika“ u Srbiji, Linetec h u Poljskoj i Adria tehnika u Sloveniji.

Sa višedecenijskim iskustvom, kompanija je specijalizovana za bazno i linijsko održavanje aviona, u skladu sa zahtevima EASA Part – 145 i FAA 14 CFR 145.

Grupacija trenutno zapošljava više od 1.500 eksperata.

Ima četiri baze koje su potpuno opremljene neophodnim alatima i mehanizacijom, sa 34 linije za održavanje aviona i više od 100 klijenata.

Avia Prime grupa održava najpopularnije tipove uskotrupnih i širokotrupnih aviona najvećih svetskih proizvođača, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ