Podeli vest

Poziv je otvoren za sva mikro, mala preduzeća, preduzetnike i zadruge, koji se bave proizvodnom i građevinskom delatnošću i uspešno posluju najmanje dve godine

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa „Srbija i EU – Oprema za privredu“.

Program podrške domaćim privrednicima koji Ministarstvo kontinuirano realizuje od 2015. ove godine je podržala i Evropska unija.

Zahvaljujući toj podršci preduzetnicima, zadrugama, mikro i malim preduzećima ove godine je na raspolaganju bespovratno rekordnih 3,1 milijardi dinara.

Najveći iznos 1,9 milijardi dinara obezbedilo je Ministarstvo privrede, dok je 10 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU – IPA 19 .

Program omogućava dobijanje bespovratnih sredstava za nabavku nove opreme u iznosu do 25 odsto neto nabavne cene i finansiranje ostatka sredstava kroz povoljne kredite, uz samo 5 odsto sopstvenog učešća, preko partnerskih banaka i lizing kompanija.

Javni poziv otvoren je do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. decembra 2022. godine.

Spisak partnerskih banaka, lizing kompanija i sve informacije neophodne za učešće nalaze se na internet prezentaciji www.preduzetnistvo.gov.rs kao i na sajtovima Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: