Otvaranje automobila daljinskim putem sve je učestaliji tip krađe, upozoravaju stručnjaci, a čini se da će ova godina biti najgora do sada statistički gledano. Jedan tip automobila krade se čak pet puta češće nego ranije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

beograd
Foto: Pixabay

Kako je objavila britanska osiguravajuća kompanija “LV General”, najnoviji podaci kažu da su krađe daljinskim putem 59 odsto češće nego prošle godine, a s obzirom na to da su zimi krađe češće, verovatno će brojke biti još gore i to vrlo brzo.

Mnogi brendovi već su zabeležili vrhunce krađa.

“LV General” je analizirao svoje zahteve za krađu automobila i tvrdi da je od septembra 2021. do septembra 2023. godine Lexus prednjačio sa neverovatnim rastom od 513 odsto u broju zahteva nakon krađe vozila.

Krađa Toyota -inih vozila porasla je za 103 odsto u istom periodu, Hyundai za 81 odsto, a Kia za 76 odsto.

Prema ovoj osiguravajućoj kući, Hyundai Tucson i Kia Sportage postali su neki od najviše ciljanih vozila, čineći 45 odsto zahteva njihovih proizvođača.

Lexus RX i NX čine 54 odsto i 21 odsto krađa, dok RAV4 čini 47 odsto Toyotinih krađa.

Problem, kako tvrdi “LV General”, leži u tome što je postalo veoma jednostavno doći do uređaja koji mogu da prodru u bezbednosne sisteme modernih automobila, poput onog koji se ubaci u lako dostupno prednje svetlo, pa se automobil ponaša kao da je daljinski otključan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: