Predsednik Aleksandar Vučić demantovao je navode predsednika NS Vuka Jeremića da se sastao sa Aljbinom Kurtijem, Jeremić se izvinio za pogrešnu informaciju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

VUK JEREMIC
Foto: Shutterstock

Predsedik Narodne stranke Vuk Jeremić sinoć je uputio javno izvinjenje zbog ranije objavljene netačne informacije o neformalnom susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio navode da je tokom boravka u Berlinu bio na večeri sa Aljbinom Kurtijem, a nakon zvaničnog susreta u prisustvu specijalnog predstavnika za dijalog Miroslava Lajčaka.

“Izgleda da nisam dobio tačnu informaciju i zbog toga se izvinjavam”, naveo je Jeremić na svom Tviter nalogu, a ovaj tvit odnosi se na prethodnu njegovu objavu u kojoj je pisalo da su “sinoć dvojica istaknutih balkanskih političara nakon večere sa izaslanikom EU otišli na pivo u bar u Berlinu – kao što i priliči prijateljima. Šta li su razgovarali?”

Predsednik Vučić je u obraćanju kategorički je to negirao i poručio: “Ako sam bio sa Kurtijem ja od večeras nisam više predsednik Sbrije”.

On je rekao da je u Berlinu imao zvaničnu večeru sa Lajčakom i Kurtijem, sa koje je otišao u vrlo lošem raspoloženju, a da je posle tog susreta, oko 22.45 stigao na večeru, na kojoj je sa njim bila njegova ćerka Milica.

“Ako im se od Milice Vučić učinio Aljbin Kurti ja im čestitam”, rekao je predsednik.

On je istakao da se nikad nije rukovao sa Kurtijem, što možda i nije normalno, ali nikada nisu pružili ruku jedan drugom, a kamoli sedeli u kafani na nekoj večeri.

Na večeri na kojoj je bio, kaže, bilo je još devet svedoka, pored njegove ćerke, tu su bili i njegovi savetnici, saradnici, ljudi iz protokola.

“A ja ne tražim da neko ko je bezbroj puta lagao kaže da će odustati od politike zbog još jedne laži, samo molim da kaže izvini, ne meni, mojoj porodici ili Milici, već javnosti zbog tih laži”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon obraćanja javnosti.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: