Podeli vest

Uprava saobraćajne policije danas će, tokom celog dana, uz pomoć svih raspoloživih uređaja, kontrolisati prisustvo alkohola i droge kod vozača

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Uprava saobraćajne policije će, u sklopu pojačanog nadzora nakon uskršnjih i prvomajskih praznika, danas, tokom celog dana, uz pomoć svih raspoloživih uređaja, kontrolisati prisustvo alkohola i droge kod vozača.

“Nastavljamo pojačanu kontrolu usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, jer ovaj prekršaj, uz prebrzu vožnju, utiče na događanje najtežih saobraćajnih nezgoda. Ova akcija ima međunarodni karakter jer se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja”, rekao je za Tanjug major Vladimir Vida, iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Akcija “Alcohol and drugs marathon”

Uprava saobraćajne policije MUP-a danas će, u sklopu akcije koja će trajati do 10. maja, realizovati i akciju “Alcohol and drugs marathon”, kada će tokom 24 kontrolisati saobraćaj neprekidno i biće angazovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i droge kod vozača.

“Tokom praznične kontrole, veliki je broj otkrivenih prekršaja. Za tih deset dana trajanja akcije otkriveno je čak 55.167 prekršaja, otprilike polovina je zbog prebrze vožnje, ali je otkriveno čak 2.600 vozača koji su upravljali pod dejstvom alkohola koji su isključeni iz saobraćaja i 96 onih koji su upravljali pod dejstvom narkotika, oni su takođe isključeni iz saobraćaja i zadržani u službenim prostorijama”, rekao je Vida.

Od početka godine u saobraćaju smrtno stradalo 147 osoba

Prema njegovim rečima, od početka godina povećan je broj otkrivenih najtežih prekršaja, što je dovoljan razlog da se policija za ovu akciju maksimalno angažuje i skloni vozače pre nego što izazovu tragediju.

“Od početka godine na našim putevima je nažalost smrtno stradalo 147 ljudi, a ono što posebno zabrinjava u poslednjih nekoliko dana imali smo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola”, napomenuo je Vida.

On je upozorio da su u dva slučaja ti vozači prevozili i decu koja su zadobila teške telesne povrede, “što govori o odsustvu svesti, pa čak i razuma kod takvih vozača”.

U Boru se juče dogodila velika tragedija, gde su dve osobe poginule, od kojih jedno dete od 9 godina, rekao je VIda.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: