Podeli vest

Da bi skrenuo pažnju koliko je opasno objavljivati slike dece na internetu, posebno uz AI tehnologiju,  Deutsche Telekom objavio uznemirujuću reklamu u kojoj su od deteta napravili odraslu osobu koja se uz suze obraća svojim roditeljima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Haker
Foto: Shutterstock

Opasnosti od objavljivanja slika dece na internetu i do sada su bile brojne, a sa razvojem AI tehnologije stvari su otišle još dalje.

Krađa identiteta deteta sada je nikada lakša, a opasnosti vrebaju sa svih strana.

U reklami Ela čiji su roditelji, kao i mnogi drugi, objavljivali njene fotografije na društvenim mrežama obraća se roditeljima i govori o strahotama koje joj se zbog toga dešavaju.

U reklami se prvo navodi da 75% roditelja na društvenim mrežama objavljuje slike i detalje o svojoj deci. Dodaje se da 8 od 10 roditelja među svojim prijateljima ima osobe koje nikada nije upoznala.Među njima su i Elini roditelji koji svakodnevno dele njene slike i snimke na mrežama, očigledno ne znajući kako to može da utiče na njenu budućnost.

Reditelji reklame su uz pomoć AI tehnologije stvorili lik odrasle Ele i film prikazali njenim roditeljima.

U pomenutoj reklami Ela roditeljima govori da fotografije koje su oni objavljivali može da zloupotrebi bilo ko, a deljeni sadržaj poredi sa digitalnim otiskom prsta.

– Za vas su to samo uspomene, za druge to su podaci, a za mene mogu da budu užasna budućnost. Moj identitet može da bude ukraden vrlo lako, mogu da završim u zatvoru zbog nečega što nisam uradila. Mogu da koriste moj glas, mogu da prave mimove i da me ismevaju u školi – kaže “odraslea Ele” i dodaje da bi njene slike nage slike mogle da se nađu i na sajtovima za odrasle.

Reklma je surova, ali realna. Pogledajte je


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: