Podeli vest

Industrijski robot zgnječio je jednog tehničara u fabričkom postrojenju u Južnoj Koreji koji je od posledica povreda preminuo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Nesreća se dogodila u jednoj fabrici tokom radnog procesa u kojem je robot verovatno greškom pomešao čoveka i gajbu povrća.

Policija ispituje da li je robot bio nebezbedan ili je došlo do kvara mašine, prenosi AP.

“Nije reč o naprednom robotu ojačanom veštačkom inteligencijom, već o mašini koja jednostavno skuplja gajbice ili kutije i stavlja ih na palete”, rekao je Kang Jin-gi koji vodi istrau u policiji.

Prema navodima policije, fatalna nesreća dogodila se u utorak oko 19:45 u centru za distribuciju poljoprivrednih proizvoda u provinciji Južni Gjeongsang.

Robot je dizajniran da zgrabi kutije paprika i stavi ih na paletu. Kada je tehničar (40) zadužen za robotiku proveravao senzore robota, on ga je zgrabio, gurnuo ga gornjim delom tela na traku za montažu, zgnječivši mu grudi i lice.

Muškarac je prebačen u bolnicu, ali je podlegao teškim povredama, javila je novinska agencija Jonhap, pozivajući se na policiju.

Pretpostavlja se da je došlo do kvara u funkcionisanju robota koji je zamenio žrtvu za jednu od kutija paprika kojima je rukovao.

Pokrenuta je istraga protiv odgovornih za bezbednost u distributivnom centru i ispituju se okolnosti nesreće.

Ovo nije prva nesreća ove vrste u Južnoj Koreji. U martu je jedan Južnokorejac zadobio teške povrede nakon što ga je robot zarobio u fabrici auto-delova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: