Podeli vest

Trideset četvrti dan sukoba Izraela i Hamasa. Američka novinska agencija AP javlja da su u toku pregovori o trodnevnom prekidu vatre. Izraelske snage saopštavaju da su, posle deset sati borbi, zazele “ključno” uporište Hamasa u Džabaliji. Visoki komesar Ujedinjenih nacija za ljudska prava Folker Tirk tvrdi i da su ratne zločine počinili i Izrael i Hamas.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

AP: Pregovori o trodnevnom prekidu vatre u toku

U toku su pregovori za postizanje trodnevnog” humanitarnog” prekida vatre u Gazi između Izraela i Hamasa, prenosi Gardijan, pozivajući se na agenciju AP.

Neimenovani zvaničnici iz Egipta i Ujedinjenih nacija, kao i zapadni diplomata tvrde da pauza podrazumeva i oslobađanje desetak izraelskih talaca koje drži Hamas.

Sporazum bi omogućio i ulazak više pomoći i ograničene količine goriva u Pojas Gaze.

Posrednici sporazuma su Katar, Egipat i Sjedinjene Države, kažu zvaničnici i diplomata.

IDF: Izraelska vojska posle 10 sati borbe zauzela važno uporište Hamasa

Izraelska vojska (IDF) je saopštila danas da je nakon 10 sati borbe zauzela važno uporište Hamasa u Pojasu Gaze, prenosi “Tajms of Izrael”.

IDF je navela da je zauzeto uporište poznato kao “predstraža 17”, u zapadnoj Džabaliji, oko 4 kilometra severno od grada Gaze.

Izraelski vojnici, kako se dodaje, borili su se protiv pripadnika Hamasa i Islamskog džihada “iznad zemlje i na podzemnoj ruti u toj oblasti”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: