Podeli vest

Na pruzi Beograd – Bar, u Popučkama kod Valjeva, danas u 10.15 časova došlo je do nesreće u kojoj je jedno lice izgubilo život, saopštile su “Železnice Srbije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pruga
Foto: Shutterstock

Međunarodni brzi voz koji se kretao iz pravca Beograda, udario je u manji kamion za dostavu nafte na pružnom prelazu u blizini gradilišta brze saobraćajnice Valjevo – Lajkovac i tom prilikom na licu mesta je poginuo vozač kamiona J. K. (60) iz Valjeva.

Kako Tanjug saznaje, među putnicima voza nema povređenih, saobraćaj je u prekidu i čeka se zamena lokomotive. Zbog nesreće, železnička kompanija “Srbija voz” najavila je da će za putnike iz barskog voza organizovati autobuski prevoz.

Preduzeće “Infrastrukture železnice Srbije” saopštile su da je na putnom prelazu gde se sudar dogodio – svetlosna signalizacija bila ispravna i nesmetano funkcionisala i radila u trenutku nesreće.

Porodici osobe koja je nastradala u ovoj nesreći “Infrastruktura železnice Srbije” izražava saučešće, navodi se u saopštenju. “Infrastruktura železnice Srbije” apeluje i upozorava da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, kako bi se izbegle nesreće i sačuvali ljudski životi.

Kako se navodi, nepoštovanjem saobraćajnih propisa i nepažljivom vožnjom na putnim prelazima građani direktno ugrožavaju sopstveni život, ali i bezbednost železničkog saobraćaja i putnike u vozu. “Samo ukoliko građani vode računa o ličnoj bezbednosti, ponašaju se savesno i odgovorno i poštuju propise, možemo zajedno sačuvati ljudske živote i bezbednost saobraćaja”, zaključila je “Infrastruktura železnice Srbije”.

Podsetimo, na putnom prelazu između Vrčina i Lipa sinoć u 23.35 sati dogodila se nesreća kada je teretni voz naleteo na drumsko vozilo koje je prelazilo prugu. Kako je navedeno, u toj nesreći poginuli su petnaestogodisnji mladić i osamnaestogodisnja devojka, a lakše je povređena sedamnaestogodisnja devojka, koji su se nalazili u drumskom vozilu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: