Podeli vest

Rusiju napušta i američki proizvođač čipova Intel

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

intel
Foto: Shuttersock

Američki proizvođač čipova Intel saopštio je da je obustavio poslovanje u Rusiji, pridruživši se mnoštvu kompanija koje su napustile tu zemlju nakon njenog napada na Ukrajinu.

Ova korporacija, koja je prošlog meseca obustavila isporuke kupcima u Rusiji i Belorusiji, navela je da je implementirala mere za kontinuitet poslovanja kako bi minimizirala poremećaje u svojim globalnim operacijama, izveštava Rojters.

„Intel nastavlja da se pridružuje globalnoj zajednici u osudi rata Rusije protiv Ukrajine i poziva na brzo uspostavljanje mira“, saopštila je kompanija.

Kompanija Internešenal Biznis Mašins (IBM) takođe je obustavila isporuke Rusiji pošto je Ukrajina pozvala američke firme koje se bave računarstvom u oblaku i softverom da prekinu poslovanje sa tom zemljom.

Serveri kompanija IBM, Del Tehnolodžis i Hjulit Pakard dominiraju na ruskom tržištu,pri čemu su se tamošnje kompanije i vladine agencije oslanjale na tehnologiju razvijenu na Zapadu kao na osnovu za svoje vlastite IT sisteme kojima upravljaju.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: