Podeli vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera Srpske koalicije NADA (Novi DSS, POKS) Miloš Jovanović izjavio je danas da i dalje postoji mogućnost jedne kolone na desnici, ali je dodao da ona mora da bude jasno opoziciona i da se svi u toj koloni tako i izjasne.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MILOŠ JOVANOVIĆ
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

„Srpska koalicija NADA će ako bude u prilici da menja vlast SNS i SPS u Beogradu i u Republici sa ostatkom opozicije, to i učiniti. Apsolutno sam za to da bude jedna kolona na desnici, ali ona mora da bude jasno opoziciona i da se tako javno izjasni“, rekao je Jovanović za RTV.

On je ocenio da protivljenje francusko-nemačkom sporazumu ujedno znači i protivljenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Ako ste protiv francusko-nemačkog sporazuma onda ste i protiv Aleksandra Vučića. To znači da moramo da ga smenimo, a to je najlakše ako kažemo da sa njim nema saradnje posle izbora ni na jednom nivou“, rekao je Jovanović, saopšteno je iz koalicije NADA.

On je objasnio da ne postoji „nikakva mogućnost programske Vlade između Novog DSS i “na primer Pavla Grbovića, Lutovca, Đilasa“.

„Mi smo dva različita sveta, ali, pošto SNS vlada gore nego Turci nekada, onda hajde ako postoji većina da se napravi vlada koja bi imala mandat od tri meseca, koja nije programska, već da se sredi situacija u medijima, REM, da mogu ljudi da čuju različita mišljenja i onda idemo na izbore svako sa svojim programom“, objasnio je Jovanović.

On je dodao da sa drugog dela desnice „nikada na to nije čuo pozitivan odgovor“, ali nije isključio mogućnost da takav odgovor stigne u sledećih nekoliko dana.

Predsednica Srpske stranke “Zavetnici” Milica Đurđević Stamenkovski rekla je ranije danas da su im se u nacionalnom okupljanju pored Srpskog pokreta Dveri pridružili istaknuti intelektualci, ali da je sve manje izvesno da će se dogovoru pridržiti i druge partije jer su, kako kaže, kolege iz Novog DSS-a i POKS-a donele odluku da u drugačijem formatu nastupe na izborima.

Ona je za RTS rekla da je to stvar njihovog izbora i njihove procene, ali da je važno da ostanu na istim idejnim pozicijama, bez obzira na to da li će nastupiti u zajedničkom izbornom formatu ili ne.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…
orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…