Podeli vest

Poslednji serijal glasina o zdravlju Vladimira Putina preplavio je internet ove nedelje. Na društvenim mrežama tvrdilo se da je imao srčani udar, pa se oglasio i Kremlj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

U neimenovanom izveštaju objavljenom na ruskom Telegram kanalu, a koji su preneli neki od zapadnih medija, tvrdilo se da je ruski predsednik u nedelju uveče imao ozbiljan zdravstveni problem.

Nakon toga, portparol Putina demantovao je da je predsednik Rusije u lošem zdravstvenom stanju i odbacio glasine o korišćenju dvojnika koji ga navodno menja u javnim nastupima

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, kratko je rekao: “S predsednikom je sve u redu, ovo je apsolutno još jedna laž.”

Na pitanja o dvojnicima, Peskov je rekao: “Ovo spada u kategoriju apsurdnih dezinformacija koje cela serija medija raspravlja sa zavidnom upornošću. Ovo izaziva samo osmeh.”

Putin, je zaljubljenik u džudo koji već dugo gaji imidž “muškarca od akcije””, piše britanski Telegraf i podseća da je predsednik Rusije 7. oktobra napunio 71 godinu.

Britanski list piše da Putin ima gust raspored sastanaka koje uglavnom prenose telvizije i podseća da je prošle nedelje posetio Kinu, ali dva ruska grada u povratku.

Putin: Nudili su mi dvojnike, nisam prihvatio

U intervjuu iz 2020. godine, Putin je demantovao dugo prisutne glasine o korišćenju dvojnika, iako je rekao da mu je ranije ponuđeno da ih koristi iz sigurnosnih razloga.

CIA ima svoj stav o zdravlju Putina

Spekulacije o lošem zdravlju ruskog lidera – bilo da se radi o raku ili Parkinsonovoj bolesti – prošle godine su demantovali američka Centralna obaveštajna agencija (CIA), koja ga je opisala kao “potpuno zdravog”.

Vilijam Burns, direktor CIA-e, izjavio je tada da nema obaveštajnih podataka koji ukazuju na Putinovu bolest, uprkos njegovom nestabilnom izgledu na brojnim javnim nastupima od početka rata.

“Postoji mnogo glasina o zdravlju predsednika Putina i koliko mi znamo, on je potpuno zdrav”, rekao je gospodin Burns na Aspen Security Forumu u Koloradu.

Otečeno lice, hramljanje i ukočenost

U maju prošle godine, Putin je imao natečeno lice i teško je hodao tokom Parade pobede u Moskvi na Crvenom trgu. Od tada je primećeno da se trese i da se drži za stolove i stolice radi podrške.

Tada je neimenovani ruski oligarh, koji tvrdi da ima bliske veze sa predsednikom, rekao za jedan američki časopis da je “veoma bolestan od raka krvi”.

Sumnje su se ponovo probudile tokom njegove posete Iranu u julu 2022. godine, kada su komentatori primetili da je povremeno šepao, a da mu je ruka visila nepokretno pored tela dok je silazio sa aviona, podseća Telegraf

Dan nakon njegovog dolaska u Teheran, Putin je zakašljao tokom javnog nastupa, kada ga je Interfaks citirao kako kaže da se prehladio tokom posete Iranu.

“Juče je bilo veoma toplo u Teheranu, plus 38 stepeni, a klima uređaj je bio veoma jak. Izvinjavam se”, citiran je Putin.

Ipak, koliko god da postoje demanti toliko će tema zdravlja Putina ostati u medijima, a pozadinu svega znaju samo oni koji ih plasiraju,


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: