Podeli vest

Vesić je rekao da je SNS pokazala da joj je interes države važniji od stranačkog.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/ARHIVA

Prilikom glasanja za predsednika Skupštine Srbije pokazalo se da SNS u parlamentu ima većinu koja može da bude i 160 poslanika, što znači “komotnu” većinu da se formira vlada, izjavio je poslanik SNS i član Predsedništva te stranke Goran Vesić.

Nakon što je konstituisana skupština, stekli su se uslovi da predsednik Aleksandar Vučić predloži mandatara, kaže Vesić i dodaje da će mandatar zatim obaviti konsultacije sa potencijalnim članovima vlade, a onda i zajedno sa predsednikom Vučićem na Predsedništvu SNS razgovarati o tome ko bi mogao da predstavlja politiku te stranke u novom kabinetu u Nemanjinoj 11.

“Kada bude imenovan mandatar, znaće se sa kim će još naša stranka ući u koaliciju”, rekao je Vesić, dodajući da je SNS pokazala da joj je interes države važniji od stranačkog.

Ponovio je da vladu čekaju ozbiljni zadaci, da obezbedi energetsku sigurnost, ekonomski napredak i mir.

“Nažalost ne možemo u potpunosti da se zaštitimo od inflacije i problema koji nam dolaze iz Evrope, ali smo se na vreme pobrinuli da prođemo sa što manje posledica i da zaštitimo životni standard građana”, rekao je Vesić za TV Hepi, a saopštila SNS.

Vesić je rekao i da se stav Srbije po pitanju KIM neće menjati, podsećajući da su za poslednjih 10 godina 23 zemlje su povukle priznanje Kosova i Metohije, pa danas 101 zemlja, od 197 u UN, ne priznaje samoproglašenu nesavisnost KiM.

“Bilo je suludo pre neki dan gledati Aljbina Kurtija, koji nema šta drugo da ponudi svojim biračima, ni bolji životni standard, ni radna mesta, osim da im ponudi rat, kako bi on mogao da ostane na vlasti”, rekao je Vesić.

Dodao je da je za Kurtija “Otvoreni Balkan” – “strašni sud”, jer pokazuje da Srbi i Albanci mogu da sarađuju i da žive zajedno.

U tome je razlika između Vučića i Kurtija, jer se predsednik Srbije zalaže za mir i saradnju, dok se Kurti zalaže za rat.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: