Podeli vest

Mihajlović je ponovila da Srbija ostaje posvećena dijalogu i da je nastavak pregovora jedina politika koju sprovode predsednik Republike i Vlada Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO/TANJUG/ MRE/NIKOLA MLADENOVIC

Potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, odgovarajući na pitanje novinara kako će Srbija sačuvati mir uprkos tome što premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti zvecka oružjem, da Srbija nikome ne preti, ali da će učiniti sve da kroz dijalog sačuva bezbednost Srba u pokrajini.

Ona je ponovila da Srbija ostaje posvećena dijalogu i da je nastavak pregovora jedina politika koju sprovode predsednik Republike i Vlada Srbije.

“Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, politika Vlade Srbije je isključivo i samo očuvanje mira i stabilnosti u našoj državi i u regionu. Velike krize i problemi u Evropi dovode do toga da se ne obraća pažnja uvek na političare koji svojim izjavama i ponašanjem ne doprinose smirivanju tenzija. Mi smo okrenuti dijalogu i nijednog trenutka Srbija nije provocirala, nije izazivala nikakve reakcije, nećemo da ratujemo, jer znamo šta znači rat i zato smo posvećeni pregovorima, bez obzira na to koliko je to teško, a nekad se i ne vidi koliko ima prepreka”, rekla je ona.

Poruka Srbima na KiM jeste da ćemo ih uvek sačuvati i danas to možemo, jer smo snažniji nego pre 15 ili 20 godina, a to je i poruka predstavnicima vlasti u Prištini, ali i poruka celom svetu, poručila je Mihajlovićeva u Velikoj Plani, gde je obišla Osnovnu školu “Nadežda Petrović”, koja se rekonstruiše u okviru nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave.

Mihajlovićeva je dodala da je Srbija za mir i dijalog, ali da je to dvosmerna ulica, saopštilo je ministarstvo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: