Podeli vest

Članovi Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” održali su u utorak, 9. aprila treću sednicu, na kojoj su razgovarali o obeležavanju godišnjice od tragedije i čuvanju sećanja na nevine žrtve masovnog ubistva 3. maja 2023. godine, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Najavljeno je, da će ove nedelje početi radovi za postavljanje umetničke instalacije u Ulici kralja Milutina koji će biti završeni do komemorativnog dana, a na sastanku su precizirane i potrebe koje omogućavaju implementaciju programskih aktivnosti.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kojima su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici organizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: