Podeli vest

Kanadska vlada pozvala je danas kompaniju “Meta”, u čijem su vlasništvu Fejsbuk i Instagram, da ukine odluku kojom je kanadskim medijima zabranjeno da dele sadržaj na njenim platformama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Facebook meta
Foto:Shutterstock

Ministar saobraćaja Pablo Rodrigez rekao je da potrebno da se ukine zabrana kako bi se građanima Kanade omogućilo da dele informacije o šumskim požarima koji su zahvatili tu zemlju.

On je na konferenciji za medije poručio da je zabrana “neprihvatljiva”, prenosi Rojters. “Meta” je ranije ovog meseca počela da blokira vesti na Fejsbuku i Instagramu za sve korisnike u Kanadi kao odgovor na zakon koji zahteva da internet giganti plaćaju deljenje tekstova kanadskih medija.

Hiljade ljudi koji žive na kanadskom krajnjem severu u velikom broju se slivaju prema aerodromu kod grada Jelounajf u nastojanju da se evakuišu, formirajući kolone automobila na jedinom autoputu koji vodi na jug Severozapadne teritorije.

U međuvremenu se mobiliše i susedna Alberta, gde se otvaraju prihvatilišta, od kojih je najbliže 1.150 kilometara udaljeno od Jelounajfa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ