Podeli vest

Kako je navela Kancelarija, Tomica, otac troje dece, koji je dosad godinama bez problema prelazio administrativnu liniju, u trenutku hapšenja bio je sa suprugom i vraćao se iz Kruševca koji povremeno posećuje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Kancelarija KiM

“Novim proizvoljnim hapšenjem Srba od strane Prištine, našem narodu se šalje poruka da nisu dobrodošli na svojoj rodnoj grudi i dodatno se zastrašuju, sa ciljem njihovog trajnog progona sa prostora Kosova i Metohje”, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ocenila je da je reč o “tihom institucionalnom etničkom čišćenju Srba i sprovođenju plana Aljbina Kurtija o etnički čistom Kosovu i Metohiji gde se Srbima šalje poruka da u svakom trenutku mogu završiti u Kurtijevim kazamatima”.

“Dodatno, svakodnevnim privođenjima i hapšenjima Srba, Priština na čelu sa Kurtijem umesto neophodne deeskalacije, dodatno podiže tenzije i izaziva nove krize na terenu”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je takođe navela da je odmah angažovala advokata privedenom Srbinu i on će proveriti sve detalje njegovog privođenja i pružiti mu neophodnu pravnu pomoć i zaštitu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: