Kaput koji je šiven po meri za jednu od najvećih muzičkih zvezda svih vremena Elvisa Prislija, prodat je na aukciji u Velikoj Britaniji za skoro 150.000 evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

aukcija
Foto: pixabay

Kaput od kože i nerca, koji je Elvis nosio tokom poslednjih godina života, prodat je na aukciji kuće “Henri Oldridž i sin” u Viltširu, a kupio ga je kolekcionar iz Amerike za oko 148.000 evra, prenosi BBC.

Aukcionar Henri Oldridž prethodno je izjavio da procenjuje da će kaput dostići cenu od oko oko 17.000 evra. Kaput dugačak 120 centimetara Elvis je poklonio bratu svoje verenice Džindžer Olden, pre nego što je preminuo 1977. godine.

Priloženo je i pismo koje svedoči o autentičnosti kaputa, a napisala ga je Rozmari Olden Starki, sestra Džindžer Olden. Oldridž je ranije rekao da je kaput kupljen od klijenta koji ga je nabavio na godišnjoj aukciji u pevačevom bivšem domu Grejslend u Memfisu, u američkoj državi Tenesi.

„Elvis u kaputu od nerca za mene je simbol glamura 1970-ih”, dodao je Oldridž. Prislijev zlatni prsten u obliku sove takođe je prodat za oko 16.000 evra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: