Podeli vest

Predsednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić dostavio je Ministarstvu unutrašnjih poslova dokaz o otpustu iz državljanstva Srbije, rečeno je podgoričkim Vijestima iz tog resora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Iz MUP-a su rekli da je Spajić Rešenje o otpustu iz državljanstva Srbije dostavio 30. juna ove godine.

Podseća se da je MUP Srbije u februaru dostavio crnogorskoj Državnoj izbornoj komisiji (DIK) informaciju da Spajić ima prebivalište u Beogradu.

Taj podatak je, pošto je uoči predsedničkih izbora ustanovljeno da Spajić ima i državljanstvo Srbije, bio povod za njegovu diskvalifikaciju iz trke za poziciju šefa države.

Spajić je kao lider PES, koja je na vanrednim parlametarnim izborima 11. juna osvojila najviše mandata, izvesni kandidat za mandatara za formiranje nove crnogorske vlade.

Vijesti pišu da iako je, kako kažu, MUP Srbije bio vrlo ekspresan u slučaju Spajića, kada je o državljanstvu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića reč, to nije slučaj, odnonso informacije u ovom slučaju još nisu dostavljene.

“Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore nije dostavljena informacija od nadležnog organa Srbije o tome kad je i kako lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, dobio državljanstvo Srbije. Nakon dostavljanja tražene informacije od nadležnog organa Srbije, ovo ministarstvo će u postupku za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona imenovanog, doneti odluku zasnovanu na zakonu”, rekli su iz crnogorskog MUP-a za Vijesti.

Prema Zakonu o crnogorskom državljanstvu, osoba, uz crnogorsko, može imati državljanstvo druge države ako ga je stekla pre proglašenja nezavisnosti Crne Gore 3. juna 2006. godine ili ako s drugom zemljom postoji bilateralni sporazum.

Crna Gora takav sporazum nema sa Srbijom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: