Podeli vest

Karneval u Rio de Žaneiru ponovo će ovog meseca biti održan u punom sjaju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

karneval
Foto: Pixabay

Karneval u Rio de Žaneiru održava se ponovo u punom sjaju, nakon pandemije Kovid-19, a savezna vlada Brazila očekuje da će se 46 miliona ljudi pridružiti svečanostima koje zvanično počinju danas i trajaće do 22. februara.

Pandemija kovid-19 prošle godine je naterala Rio de Žaneiro da odloži karneval za dva meseca i zabrani određene aktivnosti, kojima su prisustvovali uglavnom lokalni stanovnici, prenosi AP.

Većina turista ide na zabave na kojima učestvuju karnevalske ulične grupe, poznate kao “blokovi”, koje su bile otkazane prošle godine, a kojih ove godine u Rio de Žaneiru ima više od 600.

Spektakl se očekuje na Sambadromu, gde su škole sambe, koje troše ogromna sredstva na jednosatne parade sa kostimima, izjavio je predsednik Lige samba škola u Riju Horhe Perlingeiro.

On je dodao da će ovogodišnji karneval oboriti rekorde na Sambadromu, gde se svakog dana očekuje oko 100.000 gledalaca i 18.000 učesnika.

Otkazivanje karnevala 2021. godine i održavanje u smanjenom obimu prošle godine uzdrmali su industriju koja je izvor poslova za stolare, zavarivače, vajare, električare, plesače, koreografe i sve ostale koji su uključeni u pripremu i održavanje karnevala, pa će povratak karnevala u izvornoj formi pogodovati razvoju ekonomije, ocenjuje AP.

Gotovo 700.000 Brazilaca umrlo je u pandemiji korona virusa, što je drugi najveći broj na svetu, posle SAD, a mnogi su
smatrali da je za to odgovorna politika bivšeg predsednika Žaira Bolsonara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: