Podeli vest

Vežba predstavlja složenu aktivnost treninga u kontroli gužve i nereda, sa zbrinjavanjem povređenih osoba i evakuacijom, preneo je Kosovo online.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KFOR KOSOVO
foto: Shutterstock

Multinacionalni kinetički bataljon Regionalne komande Zapad izveo je vežbu “Mračni anđeo” u kampu Sparta u Dečanima u cilju poboljšanja i proširenja operativne spremnosti, saopštio je Kfor.

Kako se navodi, vežba predstavlja složenu aktivnost treninga u kontroli gužve i nereda, sa zbrinjavanjem povređenih osoba i evakuacijom, preneo je Kosovo online.

Dodaje se da je integrisana unakrsna obuka posvećena održavanju pune operativne sposobnosti i povećanju specifičnog znanja, kroz razmenu stečenih iskustava.

Tokom vežbe “Mračni anđeo” na terenu su bile uključene jedinice Kinetičkog bataljona “RC-W”, od kojih su austrijska četa “Alfa COY” i italijanska četa “Siera COY” raspoređene u opremi za nerede i aktivirane od strane opozicionih snaga koje je obezbedila četa hrvatskog kontingenta “Čarli COY”, stoji dalje u saopštenju Kfora.

Komandant Kinetičkog bataljona “RC-W” potpukovnik David Puljise naglasio je da se aktivnost pokazala izuzetno profitabilnom u kontekstu naučenih lekcija, kao polazna osnova za kontinuirani napredak u efikasnosti uključenih snaga i efektivnosti brzog ispunjavanja mandata Kfora prema Rezoluciji 1244 UN iz 1999. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: