Podeli vest

Na sastanku je istaknuto i da je kulturna saradnja dve zemlje, kao i dve prestonice na zavidnom nivou i da se svake godine unapređuje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ambasador Francuske Pjer Košar danas su u razgovoru u Starom dvoru podsetili na tradicionalno dobre odnose dve zemlje, na kulturnu i ekonomsku saradnju, a tema je bila i realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata u Beogradu.

Posebno je naglašena uloga francuskih kompanija u uređenju komunalne deponije u Vinči, kojom će biti rešen jedan od najvećih ekoloških problema u ovom delu Evrope, kao i realizacija projekta izgradnje metroa, jednog od najvećih i najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Beogradu i Srbiji. Susret prvog čoveka glavnog grada Srbije i ambasadora Francuske bio je prilika i da se uputi poziv investitorima da i dalje ulažu u naš grad.

Na sastanku je istaknuto i da je kulturna saradnja dve zemlje, kao i dve prestonice na zavidnom nivou i da se svake godine unapređuje.

Gradonačelnik je podsetio da je Beograd i nakon epidemije kovida nastavio da bude atraktivna turistička destinacija i jedan od najposećenijih gradova u ovom delu Evrope.

Pozvao je goste iz Francuske da nastave da dolaze u što većem broju u našu prestonicu i uživaju u gostoprimstvu bratskog srpskog naroda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: