Podeli vest

Pripadnici Kfora se nisu nalazili na području na kojem je srpska policija uhapsila troje pripadnika kosovske policaje, saopštio je Kfor.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kfor
Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic/Arhiva

Dodaje se da je Kfor u četvrtak poslao tim na to područje i uspostavio kontakt sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija i srpskih vlasti. Istovremeno, navodi se, misija je u redovnom kontaktu sa Euleksom.

“Pozivamo obe strane da odmah smanje tenzije i da se uzdrže od jednostranih ackija koje bi mogle da dovedu do dalje eskalacije”, poručili su iz misije.

Navodi se da Kfor prati situaciju i nastavlja da “u potpunosti sprovodi svoj mandat na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine kako bi omogućio bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu”. Dodaje se i da Kfor nastavlja da pruža neophodan bezbednosni okvir za nastavak dijaloga, uz posredstvo Evropske unije, za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je u sredu da su tog dana u 12:38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, kao i da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.