Podeli vest

Rat u Ukrajini – 648. dan. Moskva tvrdi da su ruske snage sprečile prodor ukrajinskih vojnika na levu obalu Dnjepra u Hersonskoj oblasti. Ukrajinska vojska je saopštila pripadnici oružanih snaga Rusije vrše napade avionima u pravcu Bahmuta i bombarduju taj region. Nemačka vlada poslala je novi paket vojne pomoći Ukrajini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Libkos, File

Ukrajina: Oboreno 10 od 12 lansiranih ruskih dronova

Ukrajinska PVO uništila je noćas 10 dronova tipa “šahed” od 12, koliko je Rusija lansirala prema Ukrajini, saopštila je komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine. Dronovi su lansirani u nekoliko talasa, a najviše ih je oboreno iznad Nikolajevske oblasti, na jugu Ukrajine, prenosi Unian. Kako je navedeno, Rusija je lansirala i navođenu avionsku raketu X-59 iz vazdušnog prostora Belgorodske oblasti, ali ona nije stigla do cilja.

uske trupe izvele su uspešan napad na ukrajinske snage na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti i sprečile njihovo iskrcavanje na levu obalu, prenose ruske agencije pozivajući se na Ministarstvo odbrane Rusije.

Ukrajinska vojska je saopštila da pripadnici oružanih snaga Rusije vrše napade avionima u pravcu Bahmuta i bombarduju taj region.

Ukrajinska nuklearna elektrana Zaporožje, koja je pod kontrolom ruskih snaga, ponovo je priključena na električnu mrežu nakon što je otklonjen kvar koji je doveo do prekida poslednje linije elektrane sa teritorije koju kontroliše Kijev, saopštilo je danas Ministarstvo energetike Ukrajine.

Nemačka vlada poslala je novi paket vojne pomoći Ukrajini, objavljeno je na sajtu vlade u Berlinu. 

Rusija i Ukrajina će obaviti uzvratne posete ratnim zarobljenicima

Komesar za ljudska prava Rusije Tatjana Moskalkova i ukrajinski ombudsman za ljudska prava Dmitro Lubinets, planiraju da obave nekoliko uzvratnih poseta ratnim zatvorenicima s obe strane, prenela je danas ruska novinska agencija RIA Novosti.

“Rusko vojno osoblje koje je u ukrajinskom zarobljeništvu biće posećeno na ukrajinskom, kao i ukrajinsko vojno osoblje u ruskom zarobljeništvu. Biće nekoliko ovakvih poseta, imamo i raspored”, preneo je Rojters izjavu Moskalkove pozivajući se na RIA Novosti. Moskalkova je ranije posetila 119 ukrajinskih vojnih lica koja se nalaze u Rusiji, u okviru zajedničkog sporazuma sa ombudsmanom Vrhovne rade Ukrajine, koji je, zauzvrat, posetio 119 ruskih vojnih lica u ukrajinskom zatočeništvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: