Podeli vest

Juniorska kik-boks reprezentacija Srbije osvojila je 19 medalja na Evropskom prvenstvu, koje je održano u Turskoj, saopšteno je danas.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kik boks
Foto: Shutterstock

Srpski kik-bokseri, takmičari do 18 godina, osvojili su na EP sedam zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih medalja.

“Ovaj uspeh još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da su zbog velikih finansijskih problema naš put u Tursku i učešće na šampionatu bili pod velikim znakom pitanja”, izjavio je selektor juniorske kik-boks reprezentacije Srbije Srđan Radulović i dodao:

“Međutim, zahvaljujući novom rukovodstvu i predsedniku Dušku Basraku, ipak su obezbeđena sredstva. Okupili smo najbolje borce, odradili smo mini pripreme na Paliću i na kraju smo se za sve to odužili sjajnim rezultatima i osvajanjem velikog broja medalja”.

Zlato na šampionatu Evrope osvojili su: Nada Krivačević, Sonja Vukšić, Matej Mučibabić, Mišo Vorkapić, Rada Erdeljan, Nada Petronić, Milica Despotović. Srebrom su se okitili: Dušan Žeravić, Ivan Krivačević, Vanja Grbić i Vuk Đorđević, dok su do bronzanih odličja stigli: Janja Savić, Pavle Mitrović, Vasilije Krajnović, Stevan Sekulić, Jovan Sekulić, Uroš Krstić, Strahinja Savić, Aleksa Germek. Uz selektora Srđana Radulovića u stručnom štabu bili su i Radomir Radomirović i Vladimir Bogović.

Na Evropskom prvenstvu u Istanbulu učestvovalo je 1.640 takmičara iz 38 zemalja.

“Konkurencija je bila zaista žestoka, ali imamo izvanrednu generaciju mladih kik-boksera. Nekolicina ovih momaka i devojaka bilo je i deo ekipe koja je prošle godine ostvarila najveći uspeh kada smo na juniorskom SP u Italiji osvojili čak 14 zlatnih medalja. Svi ovi rezultati nam daju za pravo da možemo da kažemo da za budućnost srpskog kik-boksa ne treba brinuti”, naveo je selektor Srbije. Srpski kik-bokseri učestvovaće u novembru na seniorskom SP.

“Dug vremenski period bili smo u velikim problemima. Zbog nedostatka finansija nismo mogli da imamo adekvatne uslove za trening i pripreme i nismo mogli da putujemo na međunarodna takmičenja. Uvereni smo da će promene u rukovodstvu Saveza koje su nastupile doneti još bolje uslove za rad, a uz izuzetno stručne ljude koje imamo među trenerima i vrlo kvalitetne borce Srbija će i dalje biti kik-boks velesila”, zaključio je Radulović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: