Podeli vest

Kim Kardašijan jedna je od svetskih zvezda koja se ovih dana suočava sa optužbama da previše koristi privatni avio

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

kim kardašijan
Foto: Shutterstock

Članovi porodice Kardašijan i Drejk su navodno među najvećim prestupnicima putovanja privatnim avionom. Putovanje od 40 milja i 10 minuta koje je Kim Kardašijan prešla iz Van Nuisa i Kamarila u Kaliforniji zahtevalo je 81 galon goriva i emitovao 1 tonu ugljen-dioksida (CO2) – otprilike isto koliko automobil na gas emituje kada se vozi šest meseci.

Osim Kim Kardašijan na “crnoj listi” i to na njenom vrhu je Tejlor Svift.

Procenjuje se da je njen privatni avion od početka godine emitovao 8.300 tona ugljenika tokom 380 sati leta, što poznatu pevačicu stavlja na prvo mesto liste slavnih ličnosti koje najviše zagađuju okolinu, pokazuju podaci koje je objavila britanska agencija za digitalni marketing “Jard”.

Drugi na listi je bokser Flojd Mejvede sa 7.076,8 tona ugljen-dioksida koji je izbacio njegov privatni avion ove godine, što 1.011 puta više od prosečne osobe godišnje.

Podaci koje je objavio “Jard” otkrivaju da su poznate ličnosti od početka 2022. godine emitovale u proseku emitovale 482,37 puta više ugljen-dioksida od godišnje emisije koja odlazi na prosečnog putnika.

Kim Kardašijan se nalazi na sedmom mestu. Njena najkraća putovanja uključuju 38-minutni let do Palm Springa, koji je emitovao tri tone ugljen-dioksida, i 23-minutni let od San Dijega u Kaliforniji do Kamarila, takođe u Kaliforniji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: